Uw tuin in het voorjaar

Wat heeft uw tuin nodig in het voorjaar?

Onkruid verwijderen

Door het lentezonnetje groeien de onkruidsoorten gestaag en zullen deze al bloemen en zaden gaan vormen. Wees verspreiding van het onkruid daarom voor en start snel met wieden van deze ongewenste gasten in de tuin.


Snoeien

Maart is de ideale maand om je rozen en hortensia’s te snoeien. Hiermee bevorder je nieuwe groei. Takken ouder dan drie jaar en verzwakte takken van de hortensia kun je het beste tot op de bodem terugsnoeien. 

Gazon

Gras begint al te groeien vanaf 5 à 6 graden. Met de huidige temperaturen is het daarom ook tijd voor de eerste maaibeurt. Na het maaien kun je de grond bemesten. Houd daarbij het weerbericht goed in de gaten. De ideale timing om je gazon te bemesten is vlak voor een regenbui. Dan kunnen de mestkorrels of de droge mest snel de grond in trekken. Pas wel op dat de grond niet te veel bemest wordt. Dit maakt de grond en planten kwetsbaarder.

Voorjaarssbollen en bloemzaden

Voorjaarsbollen maken de border tot een vrolijk lentefestijn. Plant uitgebloeide narcissen, krokussen, hyacinten, tulpen en andere voorjaarsbloeiers die hun werk in huis al hebben gedaan daarom daarna buiten in de border.

Bewateren

Door het warme lenteweer droogt de grond snel uit. Bewater daarom de grond en planten goed. Doe dit het liefst, net als in de zomer, in de avond zodat de planten en bladeren niet kunnen verbranden.

Terras klaar maken

De tuinmeubelen kunnen zoetjes aan ook weer naar buiten. Op een mooie lentedag is het daarom ideaal om de meubelen van een onderhoudsbeurt te voorzien. Controleer daarnaast ook de schuttingen, tuinhuisjes, schuurtjes en houten kasten voor eventueel onderhoud. Met een hogedrukspuit spuit je de terrastegels weer prachtig schoon.

Hulp nodig in de tuin? Of u nu uw tuin opnieuw wilt aanleggen, gewoon flink onder handen wilt nemen of misschien zomer klaar wilt maken, Marina’s Tuinzorg kan u hierbij helpen!

2 reacties

  1. Wim (Auteur bericht)

    Goed artikel!

  2. Marina

    Bedankt voor je reactie!

Geen reacties toegestaan.